Builds
Image default
Vakantie

Interessante dingen om te doen op het eiland Tenerife

Tenerife is beroemd om zijn vakantieoorden, het geweldige en wilde nachtleven, samen met stranden die een Blauwe Vlag kregen. Maar te midden van die alles is het natuurlijke landschap van Tenerife iets dat je niet mag missen. Het oogstrelende uitzicht dat deze plek te bieden heeft, samen met een aangenaam klimaat, zal je echt doen genieten. Tenerife is de thuisbasis van de hoogste bergtop in Spanje, je kan er walvissen bekijken, aan watersporten doen en er zijn natuurlijke grotten en parken. Het is perfect voor een weekendje weg of een avontuurlijke vakantie. Het eiland is perfect om er met de auto rond te rijden. Meer informatie over de autoverhuur op Tenerife kan je vinden op: www.autospanje.nl.

Hieronder hebben we een lijst gemaakt van de beste en meest opwindende dingen die je kan doen op Tenerife en je reis aangenaam kunnen maken!

Bezoek het Mount Teide National Park:

Dit nationale park is zeer beroemd en staat bekend als werelderfgoed. Het is de thuisbasis van Mount Teide, de hoogste bergtop in Spanje en het is ook een vulkaan. Het ligt 3718 meter boven de zeespiegel en is een echte bezienswaardigheid. Je kan ofwel een wandeling maken naar deze berg, of je kan gebruik maken van een kabelbaan. Het nemen van de kabelbaan is een goede optie omdat je dan ook kan genieten van prachtige uitzichten over heel Tenerife. Ook moet je van tevoren een vergunning aanvragen als naar de top van de berg wil gaan. Zorg ervoor dat je een bezoek aan dit nationale park niet overslaat, aangezien het één van de belangrijkste elementen van Tenerife en Spanje bevat.

Siam Park:

Siam Park is een andere prachtige attractie om te bezoeken terwijl je op Tenerife bent. Het is een Thais themapark dat gebouwd is op een oppervlakte van 48 hectare. Bovendien heeft het de meest uitgebreide collectie Thaise gebouwen, waterattracties en glijbanen en nog veel meer. Het is een perfecte bestemming om weg te komen van de dagelijkse stress en een adrenalinestoot te krijgen! Het wordt genoemd als één van de beste plaatsen om te bezoeken in Europa. Je mag dit dus echt niet overslaan. Er is ook een speelplaats voor kinderen in Siam Park, waar verschillende attracties zijn om hen uren te verwennen.

Dolfijnen en walvissen spotten:

Als je van vissen houdt, geniet dan van de Dolphin and Whale Show aan de kust van zuidwest Tenerife. Je kan deze beide dieren zien genieten van hun tijd in hun natuurlijke omgeving. Je kan hier ook tuimelaars, grienden, potvissen en Risso-dolfijnen spotten. Neem je kinderen mee en beleef een leuke tijd. Bekijk de openingstijden vooraleer je ernaar toe gaat.

Bezoek Loro Praque Zoo:

Deze dierentuin is een paradijs voor papegaailiefhebbers, en als je een gezin hebt, dan moet je zeker je kinderen meenemen. Het is één van de meest bezochte plaatsen op de Canarische Eilanden. Aanvankelijk was deze plek gewijd aan papegaaien, maar na verloop van tijd is deze plek veel uitgebreider geworden. Je kan hier nu een groot aantal verschillende dieren bewonderen. Er zijn walvissen, leeuwen, alligators, zeeleeuwen en nog veel meer. Er is een aquarium, een junglegebied en een kinderspeelplaats in de dierentuin van Loro Parque, meer informatie hier. Er is veel te doen op Tenerife en er is ook veel te doen in het noorden en het zuiden. Maak een combinatie van alle dingen die je wil bezoeken terwijl je daar bent en zorg ervoor dat je zeker het Moun Teide National Park niet overslaat.

https://www.autospanje.nl