Builds
Vakantie

Klimmen in Naturns

Naturns wordt ook wel alpine-wellnessparadijs genoemd. Volgens statistieken is er in deze plaats 315 dagen per jaar zon. Naturns heeft een uitgebreid wandelnet, veel fietsroutes, maar ook de mogelijkheid om te klimmen.

Voor ervaren klimmers

Klimmen in Naturns kan in Wintertraum. Dit gebied is indrukwekkend te noemen. De rots is verticaal en licht overhangend op sommige plaatsen. De route bestaat uit zes pitches. Onderweg kom je nostalgische punten uit de geschiedenis tegen, die gekenmerkt zijn. De route is vooral geschikt voor de ervaren klimmer. Er wordt niet geklommen als het regent. Is er toch neerslag, ga dan liever naar een overdekte klimhal, waar je ook een leuke dag kunt hebben.

Oudste wandschilderingen

Het uitgebreide wandelnetwerk in Naturns maakt dat er voor elke wandelaar een mooie route is, of je nu houdt van fanatiek nordic walking, van een stevige bergwandeling of gewoon van een kort rondje. Je kunt er een dagtocht van maken, maar je kunt ook een ontspannen wandeling verzinnen. In het landschap zijn vooral wijngaarden en appelbomen te vinden. Naturns heeft veel cultuur- en kunstschatten, als een kerkje met de oudste fresco’s uit het Duitse taalgebied. Deze wandschilderingen moet je een keer gezien hebben. Een museum bij het kerkje besteed uitgebreid aandacht aan de geschiedenis van de fresco’s, bijzonder en informatief. Ook de kastelen zijn een bezoekje waard. Fietsers kunnen hun hart ophalen in het uitgebreide netwerk van fietsroutes.

Mediterrane vegetatie

Actief zijn en van de ontspanning genieten, deze combinatie is uitstekend in de vakantie en typisch voor Naturns. Ontspannen kan zoals gezegd in de wellness, maar ook in het idyllische landschap van appelbomen en wijnstokken. Het schaduwrijke bos is op warme dagen een aanrader, er is veel mediterrane vegetatie te ontdekken. Bezoek ook eens de bergrestaurants en schuilhutten.

Voor meer info : https://www.merano-suedtirol.it/nl/naturno/