Builds
Image default
Verbouwen

Een hoogwerker of kraan huren doe je zo!

Zijn er hijs- en hoogtewerken op til? Dan schakel je best een professionele firma in om je hierbij te helpen. Bij deze grote werken is het belangrijk dat er met kennis van zaken aan de slag kan gegaan worden en er voldoende aandacht is voor veiligheid en kwaliteit. Uiteraard is ook een goede service onontbeerlijk. Wil je er zeker van zijn dat je werken veilig en vlot verlopen? Lees dan hier waar je op moet letten.

Werken in de hoogte

Moeten er dingen hoog in de lucht opgehangen worden, of is er een andere reden waarom je een hoogwerker nodig hebt? Contacteer dan zeker een gespecialiseerd bedrijf dat je hierbij kan helpen. Er bestaan twee soorten hoogwerkers; een hoogwerker op een vrachtwagen en een spinhoogwerker. Beide machines kunnen voor een bepaalde tijd door jou gehuurd worden. Wil je zo’n machine huren, let er dan zeker op dat er ook een bedienaar mee komt. Het is namelijk niet vanzelfsprekend om zo’n hoogwerker te besturen als je hier geen ervaring mee hebt. 

Hoogwerker op een vrachtwagen

Met dit soort hoogwerker kun je vanop een stabiel platform bij moeilijk bereikbare plaatsen raken om hier te werken. In de korf van de machine is er stroom voorzien, waardoor je je werkmateriaal kan bedienen zonder dat je last hebt van loshangende kabels. Als je niet alleen moet werken in de hoogte, maar ook lasten mee omhoog moet tillen, vraag je best een hoogwerker met Powerlift Systeem aan. Zo hoef je geen 2 aparte machines te huren. 

Spinhoogwerker voor de grote uitdagingen

Moet je in de hoogte werken op een moeilijk bereikbare plaats, waar geen plek is om een hele vrachtwagen te parkeren? Dan is een spinhoogwerker jouw redder in nood. Deze machine heeft weinig plaats nodig om ergens binnen te raken of te staan, waardoor hij ook in kleinere (binnen)ruimtes gebruikt kan worden. Door hun rupsbanden zullen ze binnen geen schade aanrichten en kunnen ze zelfs op gevoelige ondergronden voortbewegen. Je kan kiezen of je een spinhoogwerker met een korf of met een hijskraan huurt. 

Laat je lasten tillen

Wanneer je zware lasten omhoog moet krijgen, gaat dit eenvoudiger met behulp van een kraan. Bij kraanverhuur zijn er 3 soorten kranen waar je beroep op kan doen, namelijk telescoopkranen, autolaadkranen en mobiele torenkranen. Met een telescoopkraan kun je tot op grote hoogtes komen. Een autolaadkraan komt dan weer vooral van pas wanneer je niet alleen lasten moet kunnen heffen, maar ze ook wil vervoeren. Het hijsen gebeurt met een afstandsbediening, zodat dit heel precies geregeld kan worden. De laatste optie bij kraanverhuur is de mobiele torenkraan. Dit zijn de meest gekende kranen waarmee je een volledig zicht over je werf kan behouden. Deze kranen hebben een horizontaal bereik tot 120 meter. Laat je dus zeker informeren wanneer je met een kraan of hoogwerker aan de slag wil gaan!