Builds
Image default
Verbouwen

Wat je absoluut niet moet vergeten tijdens een verbouwing

Verbouwen: dat doen huiseigenaar en ook veel ondernemers de laatste tijd massaal. Geldpotten of in aandelen stoppen schiet immers qua rendement niet op. En wat is er leuker en efficiënter dan je huis anders in te richten of je bedrijf uit te breiden? De vraag stellen is hem beantwoorden! Heb je zelf ook verbouwingsplannen, dan is het zaak om dit project goed voorbereid en professioneel aan te pakken. Voor, tijdens en na het verbouwen kan er namelijk veel verkeerd gaan. Onderstaand artikel biedt aspirant verbouwers een paar belangrijke adviezen om op een veilige, voordelige en een voortvarende manier een verbouwing aan te pakken!

Werk samen met een ervaren interieurinrichter

Voordat je gaat verbouwen en je verbouwde woning of bedrijfspand gaat inrichten, is het verstandig om advies in te winnen van een professionele interieurinrichter, zoals Anselm Oome in Bergen op Zoom. Interieur deskundigen kunnen je helpen om jouw wensen om te zetten in een prachtig resultaat. Ook helpt Anselm Oome in Bergen op Zoom je om het interieur praktisch, logisch en duurzaam in te richten, zodat je jarenlang kunt genieten van een logisch ingedeelde woning of bedrijf.

Houd kortingsacties van bouwmarkten in de gaten

Zoals iedereen weet zijn de kosten van grondstoffen, bouwmaterialen en gereedschap de afgelopen tijd behoorlijk gestegen. Hierdoor kan een verbouwing behoorlijk in de papieren gaan lopen. Door op een slimme manier jouw bouwmateriaal, gereedschap en machines in te kopen, kan er gelukkig fiks bespaard worden. Begin vroeg met het letten op aanbiedingen van bouwmarkten en koop jouw benodigdheden op momenten dat deze het voordeligste zijn. Doe dit niet alleen in de lokale bouwmarkt waar je geregeld komt, maar check ook via internet waar je terecht kunt voor verkoopacties en kortingen. Voor veel materialen kun je ook op sites voor tweedehands aanbiedingen terecht, zoals Marktplaats.

Zorg voor voldoende veiligheid

Een belangrijk punt van aandacht als je gaat verbouwen, is de veiligheid. Wie zelf gaat klussen, moet zorgen voor kleding, accessoires en materiaal die een veilige werkomgeving creëren. Gebruik veiligheidsschoenen, een helm, gehoorbescherming en gezichtsbescherming als die nodig is. En maak hier voor jezelf een gewoonte van. Door de werkplek na een dagje klussen goed en netjes op te ruimen, kun je ook ongelukken voorkomen. Leer jezelf dit aan, zodat je verbouwing zonder incidenten afgerond kan worden.