Builds
Image default
Verbouwen

Wat komt er kijken bij het plaatsen van een aanbouw?

Wil je een aanbouw laten plaatsen? Lees dan deze blogpost goed door. Er komt namelijk heel wat bij kijken. Denk aan het vergunningstraject, de bouwtekeningen en natuurlijk de uitvoering van de werkzaamheden. In dit artikel geven we je een overzicht van alle stappen die genomen moeten worden voor een succesvolle aanbouw. Op deze manier ben je goed voorbereid en weet je waar je aan toe bent.

Ga de regels na

Stap één is het doornemen van de regels met betrekking tot aanbouwen. Dit kan per gemeente verschillen. Zo kunnen er bijvoorbeeld beperkingen zijn op het gebied van hoogte, breedte en diepte. Het is dus verstandig om hier eerst naar te kijken voordat je begint met de bouwtekeningen.

Is er een vergunningstraject die je moet doorlopen?

Vervolgens ga je na of er sprake is van een vergunningstraject. Dit is namelijk niet altijd het geval. In sommige gevallen kan je de aanbouw doen zonder vergunning, maar in andere gevallen is dit wel noodzakelijk. Als er sprake is van een vergunningstraject, dan moet je hier rekening mee houden in de planning.

Ga aan de slag met de bouwtekeningen

Als derde ga je aan de slag met de bouwtekeningen. Hierin wordt alles vastgelegd, zoals de afmetingen en het materiaal dat je gaat gebruiken. Het maken van de bouwtekeningen is dan ook een belangrijke stap in het proces. Zorg ervoor dat je hier genoeg tijd en aandacht aan besteedt.

Plaats de aanbouw met behulp van een aannemer

Tot slot ga je de aanbouw met behulp van een aannemer plaatsen. Zij hebben namelijk de kennis en het materiaal om dit op een professionele manier te doen. Het is belangrijk dat je hier goed over nadenkt, want een aannemer kan flink in de kosten lopen. Op deze manier weet je zeker dat de aanbouw goed geplaatst wordt.

We hopen dat je met behulp van deze blogpost een beter beeld hebt gekregen van wat er komt kijken bij het plaatsen van een aanbouw. Als je alle bovenstaande stappen hebt doorlopen, dan ben je klaar om te starten met de uitvoering van de werkzaamheden. Wij wensen je veel succes met een aanbouw plaatsen in Hoofddorp.