Builds
Image default
Woning en Tuin

Bureaustoel kopen? Met deze 3 tips maak je de juiste keuze!

Van plan om een nieuwe bureaustoel aan te schaffen? Dan kom je er waarschijnlijk achter dat een bureaustoel kopen best moeilijk kan zijn. Het aanbod bureaustoelen is de laatste jaren enorm gegroeid, waardoor je tijdens je zoektocht door de bomen het bos niet meer ziet. Er is ontzettend veel keuze.. denk aan verschillende merken, soorten, prijzen en kleuren. Om de beste bureaustoel te kopen geven wij in dit artikel drie tips!

1. Kies een ergonomische bureaustoel

De belangrijkste tip die wij kunnen geven om de juiste keuze te maken bij het zoeken van een goede bureaustoel is het kiezen voor een ergonomisch model. Een ergonomische bureaustoel biedt de mogelijkheid om de gehele stoel op je lichaam af te stellen, waardoor je tijdens het werken een betere houding aanneemt. Dat is natuurlijk erg belangrijk als je dagelijks meerdere uren in een zithouding aan het werk bent.

 

Een ergonomische bureaustoel zorgt voor een betere houding tijdens het werken, waardoor je het risico op lichamelijke klachten verkleint. Daarnaast zal dit jouw productiviteit bevorderen. Een fijne werkplek waaraan je urenlang comfortabel kunt werken zorgt voor meer werkplezier. Kies daarom voor een bureaustoel via OfficeCity.be.

2. Koop een stoel bij jouw lengte

Bij een bureaustoel kopen is het van belang dat je een stoel koopt die past bij jouw lengte en gewicht. Voor een gezonde zithouding is het van belang dat je jouw voeten plat op de grond kunt zetten wanneer je op de bureaustoel zit. Ook moeten je benen in een hoek van 90 graden staan. De meeste bureaustoelen zijn in hoogte verstelbaar, waardoor ze voor de meeste mensen geschikt zijn. Ben je langer dan gemiddeld? Dan zijn er speciale bureaustoelen.

 

Daarnaast is het van belang om rekening te houden met de verhouding tussen de zwaarte van de stoel en jouw eigen gewicht. Voor de juiste ondersteuning moet dit in verhouding zijn. Ben je zwaarder? Dan is het verstandig om ook voor een zwaardere, stevigere bureaustoel te kiezen.

3. Ga voor een mooi design

Het comfort van een bureaustoel is uiteraard het allerbelangrijkste, maar daarnaast is het uiterlijk natuurlijk ook van belang. Zeker als je de nodige moeite hebt gedaan voor een stijlvol interieur op kantoor mogen design bureaustoelen niet ontbreken. Een design bureaustoel ziet er toch wat beter uit dan een simpel stoeltje van de bouwmarkt. Voor elke interieurstijl is er wel een bijpassende bureaustoel te vinden. Heeft je kantoor een industriële inrichting? Dan passen lederen daar perfect bij. Echter is het wel belangrijk om bij een bureaustoel kopen te bedenken dat het uiterlijk niet belangrijker is dan de functionaliteit. 

Zorg ervoor dat je bureaustoel goed is afgesteld

Een goede bureaustoel beschikt over meerdere verstelbare leuningen. Denk bijvoorbeeld aan arm- en rugleuningen. Zorg ervoor dat je de bureaustoel zo precies op je lichaam afstelt, waardoor je rug, schouders, nek en armen maximaal ondersteund worden. Een goed afgestelde bureaustoel zorgt ervoor dat je in een gezondere en meer ontspannen houding aan het werk bent.