Builds
Image default
Woning en Tuin

Kies voor de juiste deuren in je interieur

Wanneer je wil renoveren, is het belangrijk dat je alles aanpakt. Het belang van deuren wordt vaak onderschat, maar ze zijn wel een essentieel onderdeel van je interieur. Als je dus op zoek bent naar deuren, denk je best even na over wat voor type deuren je juist wil. Er zijn namelijk heel veel mogelijkheden en vooraf bepalen wat je juist zoekt, kan de zoektocht een heel stuk eenvoudiger maken.

Bepaal de stijl

Als je een totaalrenovatie wil doen, kan je volledig kiezen voor een nieuwe stijl. Wil je enkel kleine zaken aanpakken, is het aan te raden om verder te bouwen op de stijl die je al hebt. Een landelijk interieur gaat bijvoorbeeld niet samen met zwarte deuren en gouden deurklinken. Ben je op zoek naar deuren die in elk interieur kunnen passen? Dan is een steel look deur een goede optie.

 

Zoals de naam het zelf zegt, heeft een steel look deur de uitstraling van een stalen deur, maar deze deur is gemaakt van aluminium. Dit zorgt ervoor dat degelijke deuren goedkoper zijn dan echte stalen deuren zonder in te boeten op de kwaliteit en het uitzicht. Wanneer je deze deuren op maat laat maken, heb je het grote voordeel dat je deze volledig kan aanpassen naar je eigen smaak en stijl. Hierdoor zijn het geschikte deuren voor zowel een modern als een landelijk of industrieel interieur.

Enkele tips

Nadat je de stijl van je deuren hebt bepaald, zijn er nog een aantal zaken waarmee je rekening moet houden. Wanneer je ze op maat laat maken, is het aan te raden om een expert de deuren te laten opmeten. Zo ben je volledig zeker dat je deur met de juiste afmetingen wordt gemaakt.

 

Daarnaast heb je ook nog een verschil tussen binnendeuren en buitendeuren. Binnendeuren zijn enkel bedoeld om het geluid te dempen en wat privacy te geven in bepaalde ruimtes. Ze hebben geen zware sloten nodig of extra stevigheid. Buitendeuren daarentegen zijn een belangrijke bron van beveiliging. Deze moeten stevig en kwaliteitsvol zijn en moeten daarbovenop voldoende afsluiting bieden. Indien de mogelijkheid bestaat, kan je kiezen voor meerpuntssloten. Voor inbrekers is het op deze manier veel moeilijker om je huis te betreden. Bovendien zorgen buitendeuren voor een goede isolatie. Wanneer deze deuren goed afsluiten en weinig koude binnen laten, zal je dit ook merken aan je energiefactuur.

 

Hierboven kwamen aluminium deuren al ter sprake. Deze zijn duurzaam, aangezien ze volledig recycleerbaar zijn, maar ook krachtig en modern. Pvc is dan weer goedkoper en energiezuiniger. Vraag zeker raad bij een expert wanneer je het bos door de bomen niet meer ziet.