Builds
Image default
Energie

Enkele tips bij een stroomgenerator kopen voor uw boot

Bent u bezig uw stroomvoorziening aan boord te optimaliseren? De stroomvoorziening is een belangrijk onderdeel van uw boot. Een moderne boot kan niet zonder stroom: U heeft stroom nodig de motor te starten, om te navigeren, de instrumenten en voor de verlichting. Ook voor de ijskast of een verwarming is stroom nodig. Op een boot wordt stroom geleverd door batterijen. Bij een motorboot kunt u in ieder geval de startbatterij laden als de motor loopt, maar met een zeilboot vaart u te weinig op de motor om deze te gebruiken om uw batterijen te laden. Om snel uw batterijen weer op te laden, kunt u een stroomgenerator kopen en installeren. Als u op zoek bent naar een stroomgenerator, kijk dan zeker eens bij Navex Elektro in Wommelgem!

Stroomgenerator kopen voor uw boot, welke te kiezen?

Er zijn een aantal zaken waar u rekening mee moet houden als u een stroomgenerator gaat kopen voor uw boot. Er zijn generatoren die werken op benzine of diesel. Benzine is sowieso af te raden aan boord omdat de brandbare benzinedampen zakken en daarvoor ontploffingsgevaar kunnen zorgen. Diesel generatoren worden nog wel gebruikt, maar meestal alleen als de boot verre reizen maakt en regelmatig langere tijd van de wal af is. Als u meestal terugkeert naar uw haven na een dagje varen dan kunt u het beste kiezen voor een elektrische generator. Met deze generator kunt u de walstroom gebruiken om de batterijen te laden. Bovendien is zo’n generator redelijk stil en veilig, en kunt u meerdere batterijen opladen. 

Welke kiest u als u een stroomgenerator gaat kopen voor uw boot?

Welke stroomgenerator u moet kopen wordt onder andere bepaald door factoren als het type batterijen dat u gebruikt en wat de totale capaciteit is. Het is daarom aan te bevelen eerst bij een expert als Navex Elektro in Wommelgem advies in te winnen welke generator geschikt is voor uw situatie. Aarzel niet langer en neem contact op met deze professionals in het vak.

https://www.navexelektro.be/