Builds
Image default
Energie

Het situatieschema voor de elektriciteit in ervaren handen bij deze specialist

Wanneer is het van belang om een situatieschema van de elektriciteit te laten tekenen? Wel, dat is eigenlijk altijd het geval. Elk gebouw moet wettelijk beschikken over een situatieschema en een ééndraadschema waar de elektriciteit duidelijk in kaart wordt gebracht. Hiermee bent u niet alleen in orde voor uw keuring, maar het zijn ook uiterst handige documenten voor een elektricien. Wanneer er een herstel moet worden uitgevoerd aan het elektriciteitsnet, is het belangrijk dat de technieker weet hoe de kringloop eruitziet. Om deze documenten meteen op een correcte manier samen te stellen doet u het liefst beroep op een ervaren specialist die actief is in de provincie Antwerpen. Dan bent u bij Helfa te Ekeren zeker aan het juiste adres.

Hoe beide schema’s met elkaar verbonden zijn

Wat is nu precies het verschil tussen een situatieschema en een ééndraadschema van de elektriciteit? De twee documenten liggen nauw in verband met elkaar. Een ééndraadschema is namelijk een schematische weergave van de elektrische kringloop van een gebouw. Hierbij worden leidingen, kabels en installaties aangeduid door middel van universele symbolen. Vervolgens zorgt een situatieschema dat deze elektrische kringloop zichtbaar wordt in het gebouw zelf. De universele symbolen duiden de precieze locaties aan van kabels en installaties op een plattegrond van desbetreffend gebouw. Beide schema’s zorgen ervoor dat de verbindingen tussen de installaties duidelijk zijn en daarbovenop waar deze te lokaliseren in het gebouw. Zoals eerder vermeld is dit bijzonder handig voor een elektricien die een herstel of reparatie uitvoert aan het elektrisch net.

Maak een afspraak

Zou u graag de ervaren vakmensen van Helfa uit Ekeren hiervoor willen inschakelen? Zo weet u zeker dat deze belangrijke documenten meteen correct worden opgesteld. Neem daarom contact op met Helfa en vertrouw op hun uitgebreide aanbod aan diensten in de provincie Antwerpen waarbij ze ervoor zorgen dat uw elektriciteitsnet aan alle veiligheidsnormen voldoet. Dat bespaart u alvast een hoop tijd en overbodige kosten.

https://www.helfa.be/