Builds
Woning en Tuin

Ergonomische zadelkruk voor thuis!

Zadelkruk voor thuis?

Zadelkrukken zijn intensief gebruikte zitmeubelen binnen veel beroepsgroepen. Zo wordt een zadelkruk veel gebruikt in tandartspraktijken, schoonheidssalons, MKB, laboratoria, kapsalons, verpleegtehuizen, kinderdagverblijven en scholen. Uiteraard heeft dit een reden.

Binnen al deze beroepsgroepen zit of staat men regelmatig in dezelfde houding wat een verhoogde kans op lichamelijke klachten geeft. Huisartsen en fysiotherapheuten adviseren medewerkers binnen deze beroepsgroepen dan ook om gebruik te maken van een zadelkruk. Een zadelkruk heeft een ergonomisch gevormde zadelzitting die er voor zorgt dat men in een gezonde en actieve werkhouding zit. Door deze houding staan de bekken in de juiste positie en voorkomt op deze wijze beknelling van de bovenbenen. Het gebruik van een zadelkruk biedt dus uitkomst en kan een hoop lichamelijke klachten voorkomen.

Hobby of slecht ter been?

Een zadelkruk kan van groot nut zijn als u wat slechter ter been bent of niet langdurig kan staan. Denkt u eens aan de veel voorkomende huishoudelijke taken zoals strijken of het eten klaar maken. Een zadelkruk kan in deze situaties een welkom hulpmiddel zijn waarmee u op de juiste hoogte uw werkzaamheden kunt verrichten zonder dat u hierbij moet blijven staan. Ook bij het uitoefenen van uw hobby waarbij u langdurig in dezelfde houding zit of staat kan de zadelkruk uitkomst bieden. Net als binnen veel beroepsgroepen is een zadelkruk een onmisbaar zitmeubel ter voorkoming van veel onnodige lichamelijke klachten.

Naast de veel gebruikte standaard zadelkruk ziet men steeds vaker de zadelkruk met rugleunining, oftewel de zadelstoel. Deze zadelstoel heeft dezelfde eigenschappen als een zadelkruk, namelijk om de gebruiker hiervan te laten zitten in een actieve en natuurlijke zithouding. Echter ervaren steeds meer mensen het comfort en extra steun van de rugleuning. Het is echter zeer belangrijk om er op toe te zien dat de rugleuning van de zadelstoel zeer dicht op de zadelzitting is geplaatst en individueel ten op zichte van de zitting in hoogte is te verstellen.

Zadelkruk

Een kruk op wielen is in veel verschillende modellen verkrijgbaar. De zadelkruk is echter uitgevoert met een ergonomische zadelzitting en zorgt als enige verrijdbare kruk voor een juiste zithouding. Voor optimaal zitplezier is het belangrijk dat de zadelkruk met of zonder rugleuning traploos in hoogte is te verstellen. Let voor aanschaf van de kruk er goed op dat deze op de voor u juiste hoogte is in te stellen. Hiernaast moet het voetkruis wat voor een goede stabiliteit van de zadelkruk zorgt uitgerust zijn met de juiste zwenkwieltjes. Bij veel zadelkrukken kunt u kiezen uit wieltjes met een hard- en zacht loopvlak. Tabouret Benelux heeft in haar assortiment een groot aantal krukken met poly elasto wielen uitgerust. Deze kwaliteitswielen zijn geschikt voor iedere ondergrond.

Zadelkruk kopen

Zadelkrukken kunt u in veel verschillende uitvoeringen en prijzen kopen. Tabouret Benelux heeft zich tot doel gesteld om alleen kwalitatief goede verrijdbare krukken te verkopen tegen een betaalbare prijs. Het is beslist onnodig om honderden euro’s uit te geven voor een zadelkruk die voldoet aan alle eisen en waar u jarenlang zitplezier van heeft.

Tenslotte willen we u er op wijzen dat een zadelkruk vrijwel onderhoudsvrij is maar mocht u de kruk willen schoonmaken doe dit dat alleen met een handwarm sopje en een schoonmaakdoekje.

Tabouret Benelux maakt kwaliteit betaalbaar!

Voor meer info : http://www.tabouretbenelux.com/