Builds
Woning en Tuin

Klassieke wandlampen in de slaapkamer

De juiste wandlamp in de slaapkamer kan voor een rustige nacht zorgen in een gezellige omgeving. Er is toch niets zo belangrijker dan na een drukke dag op het werk om dan ’s avonds te relaxen in de slaapkamer zonder je zorgen te hoeven maken over een te drukke verlichting. In de eerste plaats moeten de klassieke wandlampen zorgen voor voldoende functionaliteit en voor jezelf rust te gunnen. Klassieke lampen kun je dimmen zoveel als je wilt. Je kunt de lampen gebruiken als je aan het lezen bent of je zet ze in volle werking mocht je toevallig aan het poetsen zijn.

Ontzettend veel soorten en maten

Iedere slaapkamer ziet er anders uit en iedere slaapkamer heeft een ander interieur waar andere lampen dan weer tot hun recht zullen komen. Allereerst zou je van plan zijn om jezelf een rustige omgeving te gunnen waar je op je gemak een boek kunt lezen of waar je op je gemak naar de TV kunt kijken. Het is dan de bedoeling dat je voor kleinere wandlampen gaat die ten eerste al niet zoveel licht geven en ten tweede die je gemakkelijk kunt regelen. Het is ook fijn als je een klassieke lamp kunt gebruiken als leeslamp. Natuurlijk met de bedoeling om ze zachtjes te dimmen maar ook dat je ze zondanig kunt plaatsen dat je ze zet op de juiste leeshoogte. Dan is een staande lamp handig naast het bed.

Klassieke lampen laten weerkaatsen op het plafond

Een trend van tegenwoordig is dat je klassieke lampen kunt laten weerkaatsen aan het plafond. In feite ga je dan zo te werk. Je hangt de klassieke lamp hoog genoeg, maar niet te hoog en je moet ze schuin richten niet recht anders krijg je geen weerkaats effect. Omdat er klassieke wandlampen zijn die je kunt vastmaken in de muur is het zeer belangrijk dat je naar het interieur kijkt. Elke kleur past het beste bij de muur zodat je in een rustige omgeving zoals de slaapkamer geen mengelmoes krijgt van allerlei verschillende kleuren. Een mens slaapt rustiger bij rustige kleuren dan bij donkere kleuren. Als je van plan bent om alles uit je klassieke lamp te halen in de slaapkamer? Dan kun je deze tips gebruiken en je zal vanzelf merken dat de slaapkamer ineens een heel stuk rustiger is geworden. Zoals ze zeggen in de volksmond een oase van rust.

Rustige en romantische sfeer voor in de slaapkamer

Het algemeen en het hoofddoel is dat de verlichting ervoor moet zorgen dat een mens zich na een drukke dag volop kan ontspannen in de slaapkamer. Men creëert een sfeer van rust en ontspanning en toch moeten er bepaalde lichtpuntjes zijn om bijvoorbeeld een boek te kunnen lezen. De slaapkamer is ook de enige plaats waar men even kan weglopen van de drukte van het dagelijks leven. Je wilt vast ook dat je dat ervaart in de slaapkamer. Dat kan alleen als je de juiste klassieke wandlampen neemt die bij het interieur horen.

Klassieke wandlampen

Klassieke wandlampen kun je in elke maat en kleur kopen die je maar wilt in huis hebben. Eerst en vooral is een kenmerk van een klassieke lamp dat je deze kunt vasthechten aan de muur. De spotten kun je draaien naar links en rechts of zelfs naar het plafond zodat men een lichtplafond maakt. Op de klassieke lampen zit een dimmer zodat je enkel hoeft te tikken of te draaien en het licht verzakt of wordt sterker. De meest verkochte kleur is goud, maar er bestaan ook witte klassieke lampen

Hoe passen deze lampen in de slaapkamer?

Omdat men in de slaapkamer meestal neutrale kleuren neemt zoals wit, grijs of bordeaux is het mogelijk om elke kleur van klassieke wandlamp te nemen. Deze vormen één geheel en gaan in perfectie harmonie met de gordijnen in de slaapkamer. Kortom je vindt er je rust.

Voor meer info : http://www.wandlampen-expert.nl/product-categorie/klassieke-wandlampen/