Builds
Image default
Woning en Tuin

Waarom is een greeploze keuken zo populair?

Wanneer je keuken toe is aan vernieuwing ga je het allerliefst voor een complete keuken. Deze keuken kan je helemaal naar eigen wens uitkiezen. Dan heb je een keuken die ook één geheel is en niet een bij elkaar gezocht ratje toe. Bij een complete keuken heb je als voordeel dat het allemaal één is.

Wat is een complete keuken

Wanneer we het over een complete keken hebben moet je niet denken dat het een bestaande keuken is die al ontworpen is en waar niets meer aan veranderd kan worden. Dit is een keuken die je naar eigen wens en smaak kan afstemmen. Je kunt dan denken aan de maten van de kastjes die op maat gemaakt zijn zoals jij dat wilt. De complete keuken heeft alle elementen die een keuken nodig hebben en eventueel kan die aangevuld worden met de wensen die je hebt.

Elementen van een keuken

Een keuken heeft verschillende elementen. We gaan ze voor je op een rijtje zetten:

Keukenkastjes: Dit is eigenlijk de basis van je keuken maar waar veel mogelijkheden bij zijn. Je kunt deze zelfs in het formaat krijgen waar jij ze graag in wilt hebben. Ook kun je ze in verschillende kleuren, materialen en technieken verkrijgen. De keuken wordt natuurlijk pas echt gevormd door de keukenapparatuur, spoelbak met kraan en het keukenblad.

Speciale keukenkasten: Er is ook een keuze uit ruimtebesparende en praktische keukenkasten. Denk hierbij aan apothek ers kasten en carrousel kasten of keukenlades.

Spoelbak met kraan: Hierbij kun je kiezen uit een enkele of dubbele spoelbak.

Keukenblad: De keukenbladen zijn er in verschillende materialen zoals spaanplat, multiplex, natuursteen of composiet.

Keukenapparatuur: De standaard keukenapparatuur is vaak een koelkast, een kookplaat met afzuigkap, magnetron / oven en een vaatwasser.

Moderne keuken mogelijkheden: Dit zijn bijvoorbeeld stoomoven, warmhoud lades,  wijnkoelers en ingebouwde koffieapparaten.

Bij KeukenDepot kan je dan ook alles vinden voor je complete keuken en ook nog eens naar je eigen smaak.

Greep loze keuken

Deze zijn al jaren een trend in de keukens. Bij dit soort keukens heb je niet meer te maken met handgrepen of knoppen. De deurtjes hebben dan een tip-on systeem of een gleufsysteem.  Het gleufsysteem is een gleuf die tussen het keukenkastje en het aanrechtblad is gemaakt. Dan kan je daar het deurtje mee openen. Wanneer je de deurtjes of lades wilt openen met het tip-on systeem druk je op het deurtje of op de lade en dan opent het zich automatisch. Het wordt ook aangeduid met “push to open”. Het tip-on systeem werkt doormiddel van magneten en is een eenvoudig systeem. Dit systeem wordt over het algemeen gebruikt bij design keukens of moderne keukens. De greeploze keukens hebben ook een nadeel. Omdat er geen handgrepen of knoppen zijn is de keuken veel gevoeliger voor vette vingers. Je moet de keukenkastjes dus wel wat vaker moeten schoonmaken. De voorkeur heeft om de keukenkastjes schoon te maken met een microvezel doekje. De greeploze keukens zijn er natuurlijk in verschillende opstellingen.

Gerelateerde artikelen

Bureaustoel kopen? Met deze 3 tips maak je de juiste keuze!

Woning verhuren: vier gratis tips om huurders tijdig te laten betalen

Veranda LED-spotset kopen? Webshop voor LED-verlichting