Builds
Woning en Tuin

Vloercoating of gietvloer: wat is goedkoper?

Omdat een vloercoating en een gietvloer veel op elkaar lijken, vinden sommige mensen het lastig om bij het plaatsen van een vloer de beslissing te maken welke soort vloer ze willen aanleggen in hun woning. Twijfelt u nog tussen een vloercoating en een gietvloer in uw woning? Maak uw keuze dan gemakkelijker door in dit artikel meer te lezen over het prijsverschil tussen beide soorten vloeren. Want naast de uitstraling en de kwaliteit van een vloer, speelt natuurlijk ook de prijs mee bij het kiezen van een vloer.

 

Geld besparen? Kies vloercoating

Wie geld wil besparen bij het kiezen van een nieuwe vloer, wordt aangeraden om voor vloercoating te gaan. Een coating op de vloer is namelijk over het algemeen goedkoper dan een gietvloer, waardoor vloercoating voor veel mensen een interessante optie is. De reden dat een coating goedkoper is dan een gietvloer, heeft te maken met het feit dat een coating veel dunner is dan een gietvloer. Omdat de vloer dunner is, hoeft er simpelweg minder materiaal gebruikt te worden en is een coating dus goedkoper.

Daar komt nog bij dat er niet alleen minder materiaal wordt gebruikt voor een coating, maar dat een coating bovendien sneller aangelegd kan worden. Minder mankracht en arbeidsuren om een vloer te leggen, betekent simpelweg dat u een minder hoge prijs hoeft te betalen voor vloercoating. Vindt u de prijs van uw vloer erg belangrijk, dan is vloercoating een aantrekkelijke optie ten opzichte van de gietvloer, die net iets duurder is dan een coating.

Voor meer info : https://www.gietvloer.pro

Gerelateerde artikelen

Bij deze meubelwinkel nabij Kortrijk laat u uw hele woning opnieuw inrichten

Elektricien in Antwerpen gevonden door vergelijken van offertes

Nieuwe houten vloer nodig