Builds
Image default
Zakelijk

Basischecklist thuiskantoor opzetten: Hier dient u op te letten

Nu we steeds meer en meer thuis werken professionaliseren we onze thuiswerkplek steeds verder. Waar men eerst nog wel content was met weken achtereen aan de keukentafel te werken zijn de meesten dat toch wel zat aan het worden. Mede doordat we er achter komen dat de thuiswerk situatie omtrent het coronavirus semi permanent lijkt zijn we eerder geneigd om meer te investeren in onze thuiswerkplek. 

Maar wat hebt u allemaal nodig om een thuiskantoor op te richten? Waar dient u op te letten bij de aanschaf van verschillende kantoormeubels? En hoe kiest u de juiste ergonomische bureaustoel? Na het doornemen van dit artikel bent u weer helemaal up to date en heeft u een goede basis om van start te gaan met de inrichting van uw thuiskantoor. 

Thuiskantoor 101: Uw bureau en stoel

Twee onmisbare items in elk kantoor, of het nou thuis of op werk is zijn het bureau en de bureaustoel. Beiden zijn er in een oneindige combinatie aan kwaliteiten, prijsklassen en ontwerpen. Van een standaard bureau met t-poten tot een zit sta bureau dat in hoogte verstelbaar is, voor ieder gebruiksscenario is de juiste oplossing te koop. 

Ergnonomische bureaustoelen zorgen ervoor dat uw lichaam gedurende de werkdag in de juist positie blijft. In vergelijking met een reguliere bureaustoel zorgt de ergonomische variant voor een vele malen betere doorbloeding van uw lichaam. Hierdoor krijgt u aanzienlijk minder snel last van pijntjes en krampen. Als het goed is blijven deze zelfs helemaal uit. Bespaar dus niet op het voorwerp waar u per week gemiddeld zo’n 40 uur op zit. Uw zal uzelf later bedanken. 

Bureaus dienen op zijn allerminst in hoogte verstelbaar te zijn. Idealiter kiest u voor een zit sta bureau. Waarom? Zit sta bureaus bevorderen de productiviteit als geen enkel ander item in uw kantoor. Doordat u afwisselend zittend en staand uw werkzaamheden uitvoert blijft het brein geprikkeld. Naast een verbeterde mentale gesteldheid kunnen zit sta bureaus bijdragen aan een verbeterde fysieke staat. Het kost uw lichaam immers meer energie om staand te werken. Daardoor worden er meer calorieën verbrand. 

Omgeving: Licht en kleuren

Tenzij u foto- of film bewerker bent is een donkere werkomgeving af te raden. Door voldoende licht binnen te laten en prettige kleuren te gebruiken in uw werkomgeving bent u productiever en gelukkiger aan het eind van de dag. Velen van ons hebben wel eens last (gehad) van een winterdip. Dit komt doordat we te weinig zonlicht krijgen hetgeen resulteert in een te lage viteminde D aanmaak. Iemand die te weinig vitamine D aanmaakt kan zich eerder neerslachtig voelen. Daarom is het belangrijk om uw werkomgeving te voorzien van prettige kleuren en voldoende natuurlijk licht.

Scheiding werk en privé

Na een lange dag werken op uw thuiskantoor is het tijd om naar huis te gaan, spreekwoordelijk dan. Hoewel u nog steeds in hetzelfde gebouw bent is het erg belangrijk om de deur achter u dicht te trekken en helemaal op te gaan in de ontspanning die een living kan brengen. Ga er lekker voor zitten en probeer u te concentreren op uw vrije tijd. Zo kan u de volgende dag weer fris aan het werk in uw nieuwe thuiskantoor!

Voor meer info :