Builds
Image default
Zakelijk

Welke archiefkast is voor mij het meest geschikt?

Tegenwoordig zou je toch denken dat door de digitalisering steeds minder archiefkasten op kantoor nodig zijn. Toch is het fijn om in ieder geval een aantal kasten voor je administratie neer te zetten. Papier wordt vaak nog gebruikt en je kunt bepaalde facturen of bonnetjes maar beter zo goed mogelijk opbergen, zodat je niets belangrijks kwijt raakt. Archiefkasten zijn er in verschillende uitvoeringen, maten en kleuren. In deze blog lees je wat de voordelen ervan zijn, wat je van hangmappenkasten kunt verwachten en waarom de roldeur variant voor ieder kantoor interieur geschikt is. Na het lezen van deze blog kun je voor jezelf bepalen welke archiefkast het beste bij je past. 

Wat zijn de voordelen van een archiefkast op kantoor? 

Allereerst zorgt een archiefkast ervoor dat je belangrijke documenten kunt bewaren. Het ziet er veel netter uit als papieren uit het zicht worden opgeborgen, dan wanneer de papieren overal los rondslingeren of in stapels op de bureaus terug te vinden zijn. Verder zorgen archiefkasten voor een duidelijk systeem. Je kunt bepaalde kasten voor bonnetjes, facturen, klantdossiers en nog veel meer inzetten. Op die manier kun je alles makkelijk en snel terugvinden. Verder zorgen de archiefkasten ervoor dat er verantwoord met vertrouwelijke gegevens wordt omgegaan. Werk je met privacygevoelige informatie? Dan kun je er een slot op laten zetten. Geef de sleutel alleen aan personeel dat hiertoe bevoegd is. 

Wat kun jij je bij hangmappenkasten voorstellen? 

Wanneer je hangmappenkasten op het oog hebt, kun je ervan uitgaan dat dit stevige en stalen archiefkasten zijn, waar je zoveel papier en documenten in kwijt kunt als je maar wil. Je kunt dit soort kasten uitkiezen op papierformaat. Bijvoorbeeld een archiefkast die geschikt is voor A3 of A4 papier. Het makkelijke aan de hangmappenkasten zijn de lades, deze kun je namelijk helemaal uitschuiven, zodat je overal makkelijk en snel bij kunt. Hierdoor wordt de kast volledig gebruikt en zijn er geen ruimtes die verloren gaan. Er bestaan verschillende modellen van. Je zou zowel voor een horizontale als verticale hangmappen kast kunnen kiezen, het is maar net waar je voorkeur naar uitgaat. 

 

Verder zorgen de hangmappen ervoor dat u complete dossiers bij elkaar kwijt kunt. Dit maakt het voor je een stuk makkelijker om de archiefkast te ordenen. 

Roldeurkasten doen het goed in ieder interieur 

Wil je liever een moderne en strakke archiefkast kopen? Kies dan voor een stijlvolle roldeurkast. Dit ziet er modern en gelikt uit, waardoor de kast helemaal in blend met de rest van je kantoor interieur. Roldeurkasten passen beter bij kleinere afdelingen, aangezien deze kasten minder ruimte innemen dan de grotere archiefkasten. Verder kun je de binnenkant van dit soort archiefkasten zelf vormgeven. Je kunt de indeling van de lades zelf bepalen, zodat je de kast helemaal naar wens kunt samenstellen en inrichten. Dit helpt je om een duidelijk overzicht voor jezelf te creëren. Soms zijn archiefkasten met een glazen deur ook erg mooi. Zorg dan wel dat je de kast altijd netjes opgeruimd houdt, aangezien het er wel netjes uit moet blijven zien.