Builds
Auto

Dashcam nu toegestaan als bewijsmateriaal

Dat de dashcam een toenemende trend is dat wisten we al. Echter is er nu nog meer reden om een dashcam aan te schaffen: De beelden gemaakt met een dashcam zijn nu officieel toegestaan als bewijsmateriaal.

De verzekering en dashcams

Je rijdt in de auto en raakt betrokken bij een ongeval of kleine aanrijding. Vaak ontstaat er nu een disucssie over de schuldvraag. Uiteindelijk bepaald de verzekering wie schuldig is aan de hand van getuigeverklaringen en het schadeformulier. Vaak kwam het voor dat je als bestuurder de dupe wordt van andere weggebruikers. Nu kan de dashcam voor je getuigen. De verzekering staan de beelden gemaakt met eend ashcam nu officieel toe als bewijsmateriaal. Op deze manier heb je altijd een betrouwbare ooggetuige in de auto. 

Altijd alles op beeld

Dankzij de nieuwe technieken heb je met een dashcam altijd de juiste beelden ter beschikking. De dashcam is uitgerust met een looprecorder waardoor de geheugenkaart nooit vol raakt. Zodra de kaart bijna vol is verwijdert de dashcam oude beelden om ruimte te maken voor nieuwe. Daarnaast is bijna elke dashcam uitgerust met een G-sensor die automatisch cruciale beelden opslaat tijdens een aanrijding. Door de schok herkent de dashcam dat er misschien een aanrijding plaatsvindt en slaat automatisch de beelden op. 

Dashcam verplichten

Er zijn bronnen die beweren dat de dashcam verplicht wordt in Nederland. Het scheelt de verzekering miljoenen per jaar aan verzekeringsfraude als vanaf nu alle weggebruikers verplicht een dashcam in de auto moeten hebben. Daarnaast kan de dashcam een preventieve werking hebben op weggebruikers omdat er nu altijd ‘iemand meekijkt’. Of de dashcam daadwerkelijk verplicht wordt in Nederland is dus afwachten.

 

Waar te verkrijgen?

Ben jij ook overtuigd om een dashcam te kopen? Een dashcam is gemakkelijk online te bestellen. In de winkels zijn de dashcams minder populair omdat de grote merken zich nog niet volledig richten op de verkoop van dashboardcamera’s. Op de website boardcamera.nl vindt je een ruim aanbod van alle dashcams. Deze webshops is veruit de grootse aanbieder in Nederland en Belgie en biedt onder andere de laagste prijs garantie.

Voor meer info : http://www.boardcamera.nl